Vanhemmat blogaukset

maanantai 13. elokuuta 2018

Escape From Tarkov



                   

Battlestates gamesin uusimman projektin Escape From Tarkovin betaversio avattiin koko kansalle alkuvuodesta 2018, ja sisältöä lisääviä päivityksiäkin on kerennyt tulemaan useampi. Moni hardcore-räiskintöjen ja Milsim-pelien ystävä onkin kääntänyt katseensa kohti tätä venäläistä hyperrealistista ”looter-shooteria”.

Pelin idea tässä vaiheessa betaversiota on vain simppelisti poistumispisteelle selviäminen ennen tiettyä aikarajaa, toisten pelaajien sekä tekoälyn (myös satunnaisesti pelaajien) ohjaamien ”scavien” listiminen sekä uusien aseiden, varusteiden, sekä muiden hyödyllisten esineitten keräily. Pelissä on myös kauppiaita, joiden puolesta voit tehdä pienimuotoisia tehtäviä (esim. nouda tietty esine paikasta A ja jätä se paikkaan B, tai eliminoi tietty määrä pelaajia tiettyyn aikaan mennessä) jotka parantavat välejä heidän kanssaan ja näin ollen myyvät useampia ja parempia esineitä halvemmalla, ja maksavat pelaajien tarjoamista esineistä enemmän. Battlestate Games on vahvistanut, että peli tulee aikanaan tarjoamaan myös kattavan tarinan sitä kaipaaville.


 Escape From Tarkov on luonteeltaan todella armoton. Oppimiskäyrä on todella jyrkkä, pelkkien alkeitten oppiminen voi viedä kymmeniä tunteja. Ota tarpeeksi osumaa jalkaasi ja joudut linkuttamaan loppuerän ajan todella hitaasti. Kiväärin osuma rintaan tappaa lähes poikkeuksetta välittömästi, ellei päälläsi ole luotiliiviä, jolloin osuma saa hahmosi ähkimään kivusta. Jopa nestehukka voi viedä henkesi. Kuollessasi menetät kaiken mukanasi olleen tavaran, ja sinut ohjataan takaisin pelin aloitusnäyttöön. Tosin mukanasi on aina todella pieni, ns. turvasalkku, jonka sisältö pysyy mukanasi, kuolit tai et. Voit myös vakuuttaa tiettyjä esineitä, jolloin saat ne takaisin vaikka kuolisit, ellei toinen pelaaja ole niitä poiminut ja selviytynyt esineittesi kanssa poistumispisteelle.

Peliin suunnitellaan kymmentä erilaista kenttää, joista tällä hetkellä 5 on pelattavissa. Jo nämä viisi tarjoavat monimuotoiset taistelumahdollisuudet. Kentät vaihtelevat kooltaan parinsadan neliömetrin tehdashallista useamman neliökilometrin luonnonsuojelualueeseen, joten lähitaisteluun tai tarkka-ammuntaan löytyy loistavia mahdollisuuksia oikean kentän valitsemalla. Tietyiltä kauppiailta voi myös ostaa kenttien karttoja, joista voit valita aloituspisteesi ja nähdä mahdolliset poistumispisteet. Jos lähdet matkaan ilman karttaa, valitaan aloituspaikkasi (ja sitä myötä myös poistumispisteesi) satunnaisesti. Pelin kehittäjät ovat kertoneet, että pyrkivät betaversion loppuun mennessä yhdistämään kaikki kentät yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi. Saa nähdä miten käy.


Ennen jokaista ”erää” saat mahdollisuuden varustaa operaattorisi tulevaan tukkanuottaan esineillä, jotka olet joko kerännyt aikaisemmista eristä tai ostanut kauppiailta suht suolaiseen hintaan. Jos selviät poistumispisteelle hengissä, saat pitää kaiken mitä matkan varrelta sait mukaasi poimittua, mutta kuollessasi menetät aivan kaiken mitä mukanasi kannoit. Pelaajalla on myös mahdollisuus pelata scavina, jolloin aloituspaikkasi, varusteesi, terveydentilasi sekä aseesi valitaan satunnaisesti. Mielestäni tämä on loistava ominaisuus esimerkiksi aloitteleville pelaajille, jotka tulevat takuuvarmasti rei’itetyksi ensimmäisten parinkymmenen erän ajan, sillä scavina pelatessa et riskeeraa rakkaita paukkurautojasi tai muita kalliita varusteitasi. Aloittaessasi pelin varastostasi löytyy hieman ruokaa, muutama pistooli, puukko, perustason ensiaputarvikkeita, rynnäkkökivääri muutamalla lippaalla, pari kappaletta taisteluliivejä ja reppuja sekä 300 000 ruplaa käteistä (ellet ole ostanut pelin kalliimpia versioita, jolloin arsenaalisi kasvaa huomattavasti).

Valinnanvaraa ostetun ja löydetyn varustuksen kannalta löytyy läjätolkulla; kalastusliiveistä chest rig-tyyppisiin taisteluliiveihin, kudotusta villapiposta pimeänäkökiikareilla varustettuun ballistiseen kypärään, tai vaikka Neuvostoliittolaisesta talvisodan nähneestä pistoolista uutuuttaan kiiltelevään modulaariseen puoliautomaattiseen tarkka-ampujan kivääriin. Myös aseitten muokkaaminen omaan makuun onnistuu viimeiseen yksityiskohtaan asti; tarjolla on kymmeniä erilaisia tähtäimiä, piippuja, kahvoja, valaisimia, kiinnityslaitteita, vaimentimia, lippaita ja niin pois päin.





Vaikka Escape From Tarkov on saanut ylistystä useilta pelaajilta realismistaan, aseiden yksityiskohtaisesta muokkauksesta sekä adrenaliininkatkuisesta jännityksestä, on pelissä vielä useita ongelmia. Pelin netcode on aivan järkyttävä, voit luulla käveleväsi ympäriinsä, vaikka muille pelaajille näytät siltä, että seisot paikoillasi, jolloin sinusta tulee äärimmäisen helppo ja todennäköinen kohde. Heikoimmilla koneilla peli voi välillä pätkiä tietyissä kentissä niin pahasti, että mahdollisuutta reagoida vihollisten liikkeisiin ei yksinkertaisesti ole. Jopa tehokkaamman pään pelikoneilla kuvanopeus (fps) voi hyppiä rajusti kentästä riippuen, eivätkä satunnaiset muutaman sekunnin ”jäätymis” kohtaukset ole kuin arkipäivää. Palvelinten viive on satunnaisesti niin suuri, että peliä on kirjaimellisesti mahdoton pelata. Battlestate Games on tiedostanut ongelmat ja vannovat korjaavansa ne pikimmiten. Uusin päivitys vaikuttaisikin pitävän sisällään runsaasti korjauksia nykyisiin ongelmiin.

Pärsky

1 kommentti:

  1. In the Escape from Tarkov game, game money is an essential item. I don't think there are many choices on the theme of Escape from Tarkov money. The only game I know of is Escape from Tarkov, one of the world's most-watched and played games. In some cases, the only two games I know of are PUBG and CS:GO. As far as I know, Escape from Tarkov also holds a license for shooting games. The only other company that makes Escape from Tarkov is Battlestategames. If you are you, as an alternative to finding the ideal Escape from Tarkov, I will first try to find Escape from Tarkov that covers the game you are interested in. However, this is the most significant help I can provide to Eznpc because Escape from Tarkov is a few types of singles that I am not interested in.

    VastaaPoista