Vanhemmat blogaukset

perjantai 22. maaliskuuta 2019

GTA V Roolipelaaminen

 https://media.rockstargames.com/rockstargames-newsite/img/global/downloads/wallpapers/games/v_michael4_2880x1800.jpg
Twitch.tv on jälleen hullaantunut GTA V:ssä tapahtuvasta roolipelaamisesta. Tunnettu streamaaja Summit1g löysi tiensä roolipeli servereille ja tämän ansioista monet muut isot nimet innostuivat myös mukaan leikkimään, uusi trendi on asetettu. Monille tuttu Los Santosin virtuaalinen kaupunki herää henkiin erillisten roolipeli servereiden avulla aivan uudella tavalla. Rehellistä työtä kalastajana, ambulanssin operointia, lain ylläpitoa poliisina tai pankkiryöstöjä rikollisliigassa? Jos rikollisen ura on sinua varten niin pidä varasi, voit ja todennäköisesti tulet joutumaan vankilaan. Tätä kaikkea ja paljon muuta voit löytää monilta roolipelaamiseen tarkoitetuilta custom servereiltä joihin pääsee käsiksi FiveM- nimisen modin avulla. Myös Suomalaisia servereitä löytyy useita kappaleita jos ei Lontoota halua sönköttää.
Roolipelaaminen on hahmon esittämistä. Eli suosittelen luomaan jonkun hahmon pienellä taustatarinalla ja jonkun asteisella luonteella. Tai sitten vain esität itseäsi, ei sekään väärin ole, mutta suosittelen panostamaan hieman. Roolipelaamiseen kuuluu myös sääntöjä ja aina kuuluisi noudattaa tiettyä etikettiä. Esimerkiksi muiden pelaajien ampuminen ilman hyvää syytä on kielletty useilla servereillä ja johtaa porttikieltoon. Tämän sain kokea henkilökohtaisesti kun 39-vuotias hieman alkoholisoitunut hahmoni Jarmo Kallio antoi luuvitosta vähän turhan löyhin perustein. Eli RP servereille ei kannata liittyä jos vain haluaa aiheuttaa mayhemiä kaduilla.
Streamereiden seikkailut Los Santosissa on mielestäni parasta viihdettä jota Twitchissä on ollut pitkään aikaan, vaikkakin viihdearvoa kantaa roolipelaajien taito suosituimmilla kansainvälisillä servereillä ja heidän värikkäät hahmonsa. Todella toivon että kiinnostus pysyy nyt ja pitkään. Onhan GTA RP ollut suosiossa aiemminkin, mutta sen jälkeen laantunut. Mielestäni GTA RP on monilta osin sitä mitä GTA online haluaisi olla (GTA V virallinen multiplayer). Ainakin minulla kasvaa tunne pelatessani että haluan kehittää hahmoani ja olla joku Los Santosissa. Hankkia rahaa, ostaa asunto ja autoja, solmia kontakteja. Kun taas perus GTA onlinessä suurinta hupia on vain aiheuttaa kaaosta ja lentää turbiinilla varustetulla moottoripyörällä. Autot ja niiden ajettavuus on myös parempi monella RP serverillä. Autoja löytyy enemmän, saat ampaistua ne sivuluisuun herkemmin ja myös potkua moottoreissa tuntuu olevan paremmin. 
Jos siis haluat paremman GTA kokemuksen ja osaat heittäytyä leikkiin mukaan niin saattavat roolipeli serverit olla sinua varten. Tai ainakin suosittelen tsekkaaman streamereitä jotka tätä touhuavat, itse olen jäänyt täysin koukkuun viime viikkoina. MoonMoon_OW:n luoman clouttia jahtaavan räppärin Yung Dabin tai Lirikin luoman taparikollisen Avon Barksdalen seikkailujen seuraaminen on saanut mahani kipeäksi nauramisesta.
Teksti - Puuppi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti