Vanhemmat blogaukset

keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Little Nightmares 2



Little Nightmares II:n tarinankerronta on niin ikään omaperäisen hillittyä. Peli jatkaa alkuperäisestä tutulla linjalla, mutta keltahuppuisen pojan sijaan se kertoo uudesta, paperipussipäisestä hahmosta.(Keltahuppuinen poikakin on toki edelleen kuvioissa.) Mukana ovat nukkemaisten kammotusten lisäksi myös kaikki lapsuuden kauhut, kuten loputtomat kuilut sekä pelaajan perässä vyöryvät tukit.

Peli etenee tasapainoisesti. Välillä paperipussipäinen pelihahmo joutuu painelemaan kammotuksia karkuun pää kolmantena jalkana tai piilottelemaan sydän tykyttäen kivenkolossa. Välillä vastaan tulee puolestaan ansoja, jotka täytyy osata purkaa tai kiertää, ettei kuolema korjaa pientä pelihahmoa kesken kaiken. Toisaalta, vaikka pussipäiselle hahmolle kävisi kalpaten, kelautuu peli vain hieman taaksepäin ja matka jatkuu ilman sen suurempaa rangaistusta.

 

"Little Nightmares:in uniikki ja lapsenomainen kauhu onnistuu pelottelemaan onnistuneesti."


 

Paperipussipäisen hahmon taustoista ei kerrota pelin alussa sen enempää.

Ei ole tiedossa, mistä hahmo tulee, mikä hänen nimensä on tai minne hän on matkalla. Pelaajan ohjaama paperipussipäinen hahmo yksinkertaisesti herää sen enempää selittelemättä polun varresta ja lähtee pitkälle vasemmalta oikealle rullaavalle matkalleen. Matka ei katkea missään kohtaa peliä, vaan jokainen pelin luku on suora jatko edelliselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti