Vanhemmat blogaukset

tiistai 22. toukokuuta 2018

Elite Dangerous


Elite: Dangerous


Elite: Dangerous(ED) on avaruussimulaattori peli missä voit toteuttaa kaikki tulevaisuuden fantasiasi, Oletko koskaan halunnut kuljettaa imperiaalin orjia galaksista toiseen taskurahan toivossa? Oletko halunnut pelastaa yhdyskuntia nälkäkuolemalta kuskaamalla heille hiki hatussa ruokaa? Tai kenties haaveiletko palkkasoturin urasta joka jahtaa universumin kovimpia kriminaaleja ympäri galaksia? Ehkä haluat vaan ansaita rahaa kovalla työllä ja kaivella asteroidivyöhykkeitä jalometallien toivossa. Tässä pelissä voit tehdä kaiken näistä ja enemmän.

Pelissä on yksinpeli, avoin tai partyn kanssa suljettu moninpeli sekä online areena tyylinen pelimuoto. Peli alkaa siitä että olet aluksessa jota voi kutsua sardiinipurkiksi, se on pelin huonoin ja pienin avaruusalus millä sitten koitat keksiä tavan jolla teet rahaa jotta saat uusia hienompia aluksia, Itse tykästyin kuljetus tehtäviin ja asteroidien kaiveluun. Molemmat näistä on ihan hauskoja ja helppoja tapoja tehdä rahaa mutta välillä voit saada perääsi piraatin joka yrittää saada helppoa rahaa tappamalla sinut ja varastamalla tavarasi, älä kuitenkaan huoli sillä saat aina vanhan aluksesi takaisin taskurahalla!




ED:n visuaalit ja äänimaailma on erittäin miellyttävä ja mukaansatempaava, välillä huomaat että olet vain lennellyt ympäri galaksia melkeinpä huvin vuoksi. Nautin pelinsisäisestä musiikista ja mielestäni se on erittäin teemaan sopiva, Joskus saatat menettää hermosi aluksen sisäiseen ääneen, joka lausuu kaiken kamalasti ja sillä on kamala aksentti ja argh, mutta ei hätää voit valita eri henkilöitä puhumaan aluksesi statukset.

Pelin hienoin ja huonoin puoli on sen monimutkaisuus, kuka olisi arvannut että ympäri galaksia lentely ei olisi onnistunut vain yhdellä napilla. Matkan aloittaaksesi joudut ensin suunnittelemaan reitin kartalta, Sitten alat hyppimään tähdeltä tähdelle ja puolimatkassa huomaat että bensasi ei riitä. Siitä sitten alat etsimään lähintä yhdyskuntaa missä tankata ja suunnittelet reitin uudestaan ja matka jatkuu.
Taistelut ovat mielestäni erittäin mielenkiintoisia ja kuumottavia. Pienemmillä tasoilla ne on yleensä vaan ”jahtaa alusta ja ammu kunnes se tuhoutuu” mutta sitten kun olet pelissä pidemmällä se on vähän eri tarina. Voit kantaa mukanasi useita eri aseita esim ”torpedoja” jotka voit lukita tiettyyn aluksen komponenttiin mm. tuhoaksesi aluksen moottorit, Aina kuitenkaan ei mene nallekarkit tasan ja saatat aloittaa taistelun jossa olet huomattavassa alakynnessä ja vihollinen vain raatelee sinut. Siinä sitten avaruudessa kelluessasi vain life supportin varassa mietit että ehkä piraatin ura ei ole sinua varten…



Kavereiden kanssa pelatessa meillä oli erittäin hauskaa vain odotella ”nav beaconilla” joka on ikään kuin avaruuden T-risteys missä eri alukset pysähtyy ja odottaa seuraavaa hyppyä uuteen paikkaan, tällä välin voit skannata aluksen ja katsoa onko heillä etsintäkuulutusta. Jos heillä on etsintäkuulutus voit huoletta tuhoa heidät ja saat vähän palkkaa vaivastasi! Rikoksen vakavuudesta riippuen saat mitä vain 300-1 000 000 crediitin väliltä palkkaa.

En olisi uskonut että pitäisin tämän tapaisesta pelissä missä joutuu suunnittelemaan kaiken tarkasti ja miettimään pikkuasioita mutta ennen pitkää huomasin googlaavani että jos ostan kahvia tästä yhdyskunnasta ja myyn sitä seuraavaan kuinka paljon tienaan. Suosittelen peliä kaikille jotka tykkäävät avaruustouhuista ja esim on miettinyt EVE onlinen pelaamista. Grafiikat pelissä ovat huippuluokkaa niistä erityismaininta. Ylipäätänsä antaisin pelille 8/10 arvosanaksi.
~Jamzuz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti