Vanhemmat blogaukset

perjantai 4. toukokuuta 2018

Vermintide II


Warhammer Vermintide 2
Hei taas, EK täällä! tänään puhutaan Vermintiden kakkos osasta.

Ääniraita on todellakin sellainen mikä pelin universumista löytyisi, sodan äänet ja rummut ovat aina mukana. Albumi lisää sellaisen kiireen tunteen kun tiedät että nurkan takaa voisi tulla satoja vihollisia lisää, tai sinun tiimiltä loppuu ammukset tai ensiapu. Se on kai suurin asia minkä voin raidasta sanoa, Kiire se tunne kun tiesi johtaa kolmen kaverin kanssa vihollisten leiriin ja he päästävät irti örkin tai peikon ja samaan aikaa kuulet torven soiton että saisivat lisää miehiä teitä ajamaan nurkkaan. Hiljaisemmat tunnelmat tulevat esiin kun on hetkiä jolloin saat tutkia maisemaa ja arkkitektuuria veristen ruumiiden ja sisälmyksien peittäminä kun odotat seuraavaa hirvittävän kokoista aaltoa tai jatkat matkaasi seuraavaan areenaan kaupunkiin tai helvetin luolaan josta kaikki nuo kammottavat olennot ovatkaan ryömineet ulos.
OST sopii peliin oikein mainiosti, vaikkei sitä aikoisi soittaa muita töitä tekemässä. Parhaimpiin kuuluu varmaan 'Norsca Attacks' , 'Last Stand' , 'Sneaking Inside the Skaven Camp' ja 'The Sewers' ainakin jos minulta kysytään
Grafiikat ovat hyvin kauniita ja yksityiskohtaisia, maailmasta löytyy kaikenlaista väriä sotaisan fantasia maailman teeman ulkopuolelle menemättä, verta roiskuu joka vihollisesta reilusti ja kaarella. Mystiset kivet ja mekaaniset käsivarret täyttävät luolastot jotka johtavat leirien uumeniin, häkkien perusteella voit olettaa että lähistöllä eläneet ihmiset kääpiöt taikka haltijat ovat menehtyneet kamaliin tekoihin. Pelin nimihän on vermintide joten suurin osa vihollisista koostuu rotta humanoideista joita kutsutaan pelin maailmassa Skaven nimisiksi, rottamiehet ovat usein lannevaatteissa kiikkuvia otuksia ja pitävät kovasti ruuti käyttöisistä leluista. Toisella puolella vaakaa löytyy Norsca, örkkejä muistuttava joukko tappelemiseen syntyneitä kamaluuksia, joilta usein löytyy enemmän intoa taistoon juoksuun ilman minkään näköistä huolta. Erikois-Vihollisiakin löytyy kohtuullinen määrä joten hordejen läpi tappeleminen ei aina toimi kuten haluaisit, niihin lukeutuu muun muassa Rat Ogre, joka kooltaan on massiivinen otus jonka ympäriltä löytyy ketjut ja Schwarzeneggerin noloksi pistävät lihakset.

Gameplay on pelin kohokohta ymmärrettävästi, Miekkojen kirveiden tai keihäiden kanssa heiluminen on suunnattoman tyydyttävää, jokainen isku tärähtää voimalla perille ja takaa hyvän tunteen kun saat huitoa muutamat seitsemän sataa kertaa uudestaan Skaven ja Norsca joukkoja päitä keräten samalla, tavaraa saat jokaisen mission lopuksi lootboxin sisältä ja voit siten parantaa hahmoasi, lootat eivät maksa mitään ja ovat helppo hankkeisia. Hahmon parantaminen on tyydyttävää ja eron saa huomata hyvin nopeasti kun seuraava missio alkaa, pelityyli on myöskin vapaa kun aseita tarjotaan useaa eri kappaletta. Pelin vaikeus aste on myöskin hypännyt paljon ensi peliin nähden joten et voi vain hakata tyhjä mielisenä vihollisia kavereiden kanssa, tiimi työ on valtavan tärkeää tässä pelissä helpoimmallakin vaikeus asteella ja SE minut sai pitämään tästä pelistä, että se vaatii sinulta ja tiimiltäsi keskustelua ja pienen määrän strategiaa että eteneminen onnistuu. Vermintide 2 on peli johon tarvitset välttämättömästi neljä pelaajaa että saat pelin täysin koettua, kokemus ei yksinkertaisesti ole sama jos pelaat bottien kanssa. Pelin objektiivina on aina suorittaa tietty määrä objektiiveja mission sisällä ja sitten paeta loppuun, mieluiten hengissä ja kaikkien viiden kerättävän kirjan kanssa. Kirjat tässä pelissä ovat ne kaikkein tärkeimmät, jokaisesta missiosta löytyy kolme Tome nimistä loitsu-kirjaa ja kaksi Grimoirea kirjoilla ei muuta merkitystä ole kun että ne saataisiin mission loppuun asti kuljetettua, mikä sattuu olemaan vaikeampaa kuin miltä kuullostaa sillä Tomet vievät ensiapu paikan jottet voi healata ollenkaan matkan varrella ennen kun löydät lisää ensiapua jostain luolasta. Grimoiret taasen saavat sinut menettämään suuren osan elämä palkista joten eteneminen on oltava varovaisempaa ja pelin mekaniikkoja on paljon tärkeämpi muistaa käyttää, kuten parry ja blockkaus tai pommien ja abilityjen käyttö. jokainen ase tyyppi on erilainen ja saa tunnon muuttumaan pelauksen edetessä, aseet ottavat mielellään Skaven tai Norsca saastasta palasen mukaansa joka lyönnillä olkoot torso jalka käsi tai pää, viholliset kuolevat hyvin perus sotilaina mutta kannattaa muistaa että niin otat sinäkin, osumaa on helppo ottaa kun joka suunnasta tulee rottia kimppuun ja blockkaaminen ei toimi joka suuntaisena.  Uudelleen pelattavuus lähtee siitä kun haluat jokaisen hahmon max rankkiin ohjata ja levelit eivät jakaannu hahmojen kesken, eli jos alat pelaamaan Kerilliania niin se on hahmo joka saa ensimmäisestä missiosta pisteet itselleen.

Tarina on aika simppeli mutta kantaa samallaisen ikivanhan motivaation, maailmaa uhkaa vaara joka on suuri lukumäärältä ja sinun pieni sankari ryhmä alkaa harventamaan rotta laumaa. Pelin alussa on tukavat tunnelmat kun kaikki tiimin jäsenet on saatu häkkeihin ja pääjehu avaa takananne uutta liittoa Skavenin ja Norsca heimon kanssa, sankarit tietenkin pääsevät tästäkin pälkähästä pois ehjin nahoin ja alkavat hurjaa vauhtia antamaan turpaan rotta ronteille. tiimin majapaikka on Linna jossain poissa näkyviltä joissa asustaa heidän tiedonantajansa ketä aina pyytää että lähtisitte lenkille vähän roiskimaan lisää rotta suolistoja ympäri pitäjää. Maailmasta alkaa saada enemmän perille mitä enemmän pelaat ja haistan tulevaisuudessa dlc tällekkin pelille, saa nähdä jos itse vajoan sellaiseen.

7.4/10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti