Vanhemmat blogaukset

keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Path of Exile (2020 Arvostelu)

Path of Exile on Uusi-Seelantilaisen Grinding Gear Games:in kehittämä ja julkaisema ilmainen toimintaroolipeli tietokoneelle, joka myöhemmin julkaistiin myös Playstation 4 ja Xbox One-konsoleille.

                      Pelin tarina alkaa hahmovalikosta, jossa valitaan yksi epäonninen kurja, eli joko barbaari, temppeliritari, noita, varjo, metsästäjä, kaksintaistelija, tai myöhemmin saatavilla oleva perillinen, joka syistä sattuneista karkoitetaan Oriathin saarelta Wraeclastin kirotulle mantereelle kuolemaan. Tästä alkaa kamppailu selviytyä maassa jossa eläimet, maa itsessään, ja elävät kuolleet yrittävät tappaa hahmon, ja samalle koitetaan saada selville mitä saarelle saapuneet, ja hahmon karkoittaneet, uskovaiset ovat tulleet tekemään.

                      Mikäli on aikaisemmin Diablo-sarjan pelejä, tai muita toimintaroolipelejä, pelannut on meno hyvin samanlaista kuin muissa, isometrinen kuvakulma, yksi keskeinen alue jossa on Tarmon lähikauppa, Nordean pankki, ja peukalo-perseessä tönöttäviä tehtävänantajia, tapa kasoittain vihuja, kerää parempia aseita ja suojavarustusta, ja saa selville mitä tämä terävä tikku tekee, sen ilmiselvän lisäksi. Mikä erotaa PoE:n, kuten peli yleensä lyhennetään, on pelin oma talous ja mekaniikat.

                      Tasoja saadessaan, voi hahmon kykyjä ja ominaisuuksia parantaa ja muokata, mutta jos haluaa oppia miten tulipallo heitetään, tai ”Teleports behind you”-liike suoritetaan, joutuu pelaaja hankkimaan jalokiviä, jotka värjätty niiden perimmäisen ominaisuuden mukaan. Kiviä saa tehtäviä tekemällä, vihuja tappamalla, ja ostamalla. Jalokivet asetetaan aseissa ja varusteissa oleville, värimerkityille paikoille, ja niin kauan kun ne ovat hahmon päällä olevissa varusteissa voivat kyvyt kehittyä, ja olla käytettävissä. Lisäksi, jos paikat ovat yhdistetty toisiinsa, voi kykyjä parantaa ja muokata avustavien jalokivien avulla.

                      Pelissä ei ole shillinkejä tai kultakolikoita, vaan käydään kivi- ja pronssikautista vaihtokauppaa. Joten kun haluaa ostaa Siwasta paremman parannusjuomapullon, pitää maksaa muilla esineillä, pääosin vaihtokauppaesineillä joita voi myös käyttää omien varusteiden muokkaamiseen ja tunnistamiseen. Pelaajien välisessä kaupassa, ovat Chaos Orb ja Regal Orb niiden harvinaisuuden ja käyttötarkoitusten takia pääosin käytössä.

                      Pelistä ei ole paljoa moitittavaa, vain se, että kamera tuntuu olevan liian lähellä pelaajaa, mutta se on hyvinkin pieni moite. Peli on hyvinkin nautittava ja koukuttava, ja kun ottaa huomioon sen nolla euroa hinnan, saa köyhimpien kavereittenkin kanssa pelata peliä.

    -- Juuso H.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti